Tanıtım yazıları ve nasıl yazılacağı ile ilgili bir kaç örnek vereceğim, Tanıtım yazıları yazarken, dikkat edilmesi gereken şey çok basit aslında. Yaptığınız işi anlatmanız yeterli, bu anlatım kısada olabilir, uzun da tamamen size kalmış bir şey tabi anlatımı yaparken dikkat edilmesi gereken bir şeyde okuyan insanın anlamasıdır bu yüzden herkesin anlayacağı bir yazım kabiliyetinizin olması gerekir.
Gelişi güzel, boş bir şekilde herkes bir şeyler anlatıp, basit cümleler kurabilir örnek olarak facebook ve twitter’a bakabilirsiniz. “Sosyal Ağlarda İki Kelime Yazan Herkes Yazar”
Örnek olarak yazmış olduğum kısa yazılara bakabilirsiniz, yazılar kısa (örnek vermek için destan yazamam) ama yapılan işler net bir şekilde anlatılmış.
Tanıtım Yazısı Örnekleri
Birinci yazıda hedef kelimem “Kına Organizasyon”
İkinci yazıda hedef kelimem “Bayan Orkestra”
Üçüncü yazıda ise hedef kelimem “Bayan Dj”
Örneklerde dikkat ettiniz mi bilmiyorum, vurgulamak, ön plana çıkarmak istediğim kelime guruplarını kalın yazdım ve farklı renkler kullandım. Yazı yazarken özellikle belirtmek istediğiniz yerleri bu şekilde yapabilirsiniz.
Ben sitelere bağlantı vermediğim için web sitelerinin adreslerini ön plana çıkartmak istedim, siz dilediğiniz, gözünüze hoş gelen şeyleri bu yöntemle ön plana çıkarabilirsiniz.
Yazıyı yazarken, yazı içerisine kelimeleri düzgün bir şekilde serpiştirmelisiniz, aynı şeyleri de sürekli tekrar etmemelisiniz… Kendinizi rezil etmek istemiyor, işinizde iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız bir şeyler üretmeye çalışın. Sadece çalarak bir yere kadar gelebilirsiniz, bir yerden sonra da tıkanır kalırsınız.
Yazıyı yazdıktan sonra önce kendiniz beğenin
Yazı yazarsınız, etrafınızdaki insanlara gösterirsiniz “Süper Olmuş” derler, kötü olduğunu yada hata olduğunu insanlardan duyamazsınız. Bu yüzden öncelikli olarak kendinizin beğenmelisiniz, yazar arkadaşınız varsa, yazmış olduğunuz yazıyı ona da gösterip öneri ve eleştiriye açık olduğunuzu belirtip yardım isteyebilirsiniz.
Bu işi ücretli olarak yapanlar var, ücretli tanıtım yazısı yazdırmak istemeyip kendinizde yazmak isteyebilirsiniz ama zor olduğunu da bilin (Altı üstü iki kelime diyebilirsiniz ama yazmak, okumaya benzemiyor)…
Kampanya Tanıtım Yazıları: Kampanyalarla ilgili yazı yazarken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, tarih belirtmenizdir. Başlama ve bitiş tarihlerini mutlaka belirtmeniz gerekiyor aksi halde nedensiz bir çok soru, sorun ile karışalabilirsiniz, müşterileriniz onları kazıklamaya çalıştığınızı düşünebilir.
Yayınlamış olduğunuz yazıyı bir kaç site ziyaretçi çekmek için alır, siz kampanyadan sonra yazıyı silersiniz fakat sizden kopyalayanlar kalır, müşterilerinize de denk gelirse “Şurada, şöyle yazıyordu derler, başka bir şey demezler” laf anlatmak için uğraşır durursunuz 😀
Yazı yazma ile ilgili bilgi verirken yazım kurallarına uymanız daha doğru olur diye düşünüyorum. Sayfanın girişindeki görselin içerisinde bile yanlış var(“kısada” yazılmış ancak “kısa da” olması gerekiyor). Pek çok eki kelimeden ayırmadan kullanmışsınız. Bilginize.
Ece hanım, Blogumda yazarken ufak tefek yazım hatalarına çok fazla dikkat etmiyorum. Kelime anlamını yitirmediği sürece sorun olmuyor benim için 🙂
merabalar, yazdığınız örnek yazıların linki çalışmıyor sanırım, yardımcı olabilir misiniz?
Yazıları farklı bir sitede yayınlamıştım. Siteyi silincede yazılar gitti sanırım. Müsait bir vaktimde ekleyip mail atacağım size. ?
tesekkür ederim
Anlaşılır cümlelerinize lafım yok ancak pek çok noktada gerekli bilgileri alamadım yazınızdan…
Örnek yazıları yazmış olduğum alan adını uzatmadım, yazıları makalenin içine eklemeyide unuttum bu yüzden biraz eksik oldu yazı…
çok iyi emeği geçen herkese teşekkürler
Dikkate alınması gereken bilgiler var. Sadece anahtar kelimelerini ctrl+v ile dolduranlar var sayfaları 🙂 Teşekkürler.